Emyr Nutrition atleet Fleur

Emyr Nutrition atleet Fleur

Heeey fit people, ik ben Fleur Willems, 20 jaartjes oud en woonachtig in Heijen. Sinds een tijdje ben ik atleet bij Emyr Nutrition. Ik ben mega blij met ‘ons’ team. Na het lezen van deze blog weet je zo’n beetje alles over mij, beloofd ;).

Fleur Emyr nutrition atleet

Waar komt jouw passie voor sporten vandaan?

Na de eerste lockdown ben ik voor de eerste keer naar een gym gegaan en sindsdien geloof ik in liefde op het eerste gezicht. Ik haalde er zoveel energie uit, waardoor ik me geweldig voelde (true story).

Wat zijn jouw sportdoelen in de toekomst?

Het klinkt vast clicé, maar mijn doel is om zo door te gaan. Door het sporten gaan andere dingen waar ik mij mee bezig houd heel goed. Zo volg ik de studie finance, tax & advice en heb ik een bijbaantje als financieel controller.

Want to share your PR’s ?

Squat: 105kg, Bench: 50kg, Deadlift: 120kg

Kleine disclaimer sinds een halfjaartje focus ik me niet meer op PR’s. De getallen zijn goed voor je motivatie, maar ik merkte dat het zware squatten en deadliften niet geweldig voelde voor mijn lichaam. Ik focus mij nu vooral op uitvoering en herhalingen. Op mijn insta zal je daarom regelmatig iets voorbij zien komen in de zin van ‘form first’.

Wat is je favoriete oefening?

Lastig… ik ga voor een top drie: incline dumbell press, lat pulldown en front squats.

Hoe motiveer jij jezelf elke keer om te sporten? Motiveer jij je omgeving ook om te sporten?

Ik ben erg blij dat ik mezelf niet hoef te motiveren om te sporten, tenzij we spreken van home workouts… not for me. Verder sport ik regelmatig met vrienden en vriendinnen en merk ik dat we elkaar dan onbewust motiveren, dat is geweldig.

Hoe ben je begonnen met het maken van je sportvideo's?

Toen de tweede lockdown kwam, was ik net lekker bezig. Het thuis sporten viel mij erg zwaar, daarom ben ik begonnen met mijn insta account. Zo had ik een stok achter de deur om te sporten, want anders kon ik niets posten. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby, but I love it!

Je doet ook aan paardrijden zagen we. Wil je ons daar wat meer over vertellen?

Sinds mijn 6e doe ik aan paardrijden. Stiekem ben ik best een paardenmeisje. Ik heb ook wedstrijden gereden, maar ik merkte al snel dat, dat voor mij en mijn paard niet het beste was. Op dit moment heb ik twee paardjes aan huis, waar heel veel van geniet en voornamelijk recreatief mee rijd.

Zijn er voordelen aan het beoefenen van beiden sporten?

Er zijn zeker voordelen! Toen ik begon met gymmen, kon ik meteen 50kg squatten. Natuurlijk dankzij die paarden beenspiertjes. Ook kwa houding zie overeenkomsten. Bijvoorbeeld het houden van een rechte rug, hakken laag en buik aangespannen. Op dit moment beoefen ik natuurlijk beiden sporten en ik merk dat het een fijne combi is.

Emyr Nutrition atleet Fleur, Whey, pre workout, paardrijden

voeding en supplementen

Hoe belangrijk is goede voeding tijdens het sporten en tijdens het fitnessen?

Heeel belangrijk! Wanneer ik goed bezig ben met voeding heb ik letterlijk het gevoel dat een rep of een aantal kilo’s zwaarder kan. Ook heb ik dan meer zin om te sporten en voel ik me sterker. Ik merk ook dat mijn behoefte aan voeding is veranderd. Ik krijg namelijk instant maagzuur bij het eten van een kappielon of maccie.

Krijg jij veel vragen over supplementen van jouw volgers, vrienden of familieleden?

Mijn volgers hebben redelijk wat kennis over supplementen, heb ik heb idee. Van vrienden krijg ik wel regelmatig de vraag hoe ik een bepaald supplement ervaar. En mijn ouders zien pre-workout als drugs… sad story.

Adviseer jij ook aan jouw volgers, vrienden of familieleden supplementen?

Jazeker! Zo kan je net iets meer uit jezelf of uit je training halen. Hierbij zou ik wel alleen iets adviseren wat mij zelf bekend is en kleine verantwoorde hoeveelheden.

Welke supplementen van Emyr Nutrition gebruik jij?

Creatine en pre-workout!

Welke supplementen gebruik jij ter aanvulling van jouw voeding?

Geen, ik ben er voorstander van om zoveel mogelijk uit ‘echte’ voeding te halen.

Wat vind jij belangrijk aan de supplementen die jij gebruikt?

Ik vind belangrijk dat er onderzoek naar is gedaan, en dat ik weet wat ik naar binnen scoop.

Welke supplement zou je graag toevoegen aan het assortiment van Emyr Nutrition?

Ik gebruik verder geen andere supplementen, dus er is niet iets wat ik mis. Maar ik ben niet vies van een lekkere eitwitreep!

Wat eet je het liefst?

Vlees veel vlees.

Welke gerechten lust je echt niet?

Erwten.. bleh.

Emyr Nutrition atleet powerlifter

Wat zou je beginnende sporters adviseren?

Ik zou adviseren om lekker naar de gym te gaan en je ding te doen! Mocht het onbekend zijn, aarzel dan niet om andere te vragen. En houd in gedachten dat iedereen er voor zichzelf is!

Heb je tips voor mensen die twijfelen om te sporten?

Zoals ik hierboven al zei: vraag anderen en kies voor jezelf.

Kunnen de lezers meer sport content op je social media verwachten?

Niet persee in de zin van ‘meer’, maar ik wil wel graag zo doorgaan!

Wat zijn je doelen met jouw social media platforms?

Mijn doel is om bewust te blijven van mijn eigen uitvoering en anderen motiveren.

Waarom ben jij een Emyr Nutrition atleet geworden?

Ik kreeg een berichtje van Emyr en het klikte goed, dus zo doende!

Wat vind je van het team van Emyr Nutrition?

Ik vind het team heel hecht. Je bent er voor elkaar en je gunt elkaar. Verder helpt Emyr je graag met alles en hij heeft verstand van wat hij verkoopt!

Ik hoop dat jullie iets meer over mij weten enneee volg me op @fit.fleur, keep in mind everyday is legday & form first. Succes!!

 Emyr nutrition

Terug naar blog

Reactie plaatsen