Emyr Nutrition atleet Jasmijn Soesman

Emyr Nutrition atleet Jasmijn Soesman

Emyr Nutrition atleet Jasmijn Soesman

Hii, ik ben Jasmijn, 21 jaar jong en een fanatieke krachttraining liefhebber! Ik ben begonnen met krachttraining omdat ik het voetballen niet kon voortzetten ivm mijn weekrooster en mijn moeilijke knie ;). Omdat ik wel wou blijven bewegen, ben ik 7 jaar geleden begonnen met fitnessen. Destijds had ik een coach die schema’s voor mij maakte en met mij mee keek in mijn trainingen. Inmiddels pak ik het bijna 2 jaar serieus aan en maak ik mijn schema’s zelf. Ik merk dat naast de fysieke verandering, ik mentaal ook ontzettend sterk wordt. Dit is de hoofdreden waarom ik elke keer terug kom in de sportschool, het liefst in de ochtend :).

Waar komt jouw passie voor sporten vandaan?

Mijn passie komt voort uit de motivatie en resultaten die ik zag op fysiek en mentaal gebied nadat ik ben begonnen met fitnessen. Na een gymsessie merk ik dat ik meer zelfvertrouwen heb en een stuk zekerder ben. Ook heb ik dan meer energie voor de rest van de dag. Ik voel me voldaan en ben trots op mijzelf.

Wat zijn jouw sport doelen in de toekomst?

Ik heb geen doelen op het gebied van een aantal kg willen tillen. Ik focus mij nu op sterk worden en geniet er daarbij van om PR’s te zetten bij oefeningen als bench press, squats, hip thrusts en deadlifts. Ik ga naar de gym om mijn hoofd leeg te maken en actief bezig te zijn, dat is (en blijft) mijn motivatie.

Heb je altijd gefitnest of heb je ook andere sporten beoefend?

Ik heb jááárenlang gevoetbald. Stond linksvoor. Ik vond het team leuker dan de sport. Helaas heb ik wat moeite met mijn lichaam. Hypermobiliteit, moeilijke knieën en korte spieren. Hierdoor kon ik niet verder met het voetballen, ook omdat ik het lastig vond dat ik 2 avonden en 1 dag in de week ‘kwijt’ was aan voetbal. Toen ik 15 was en een bijbaantje wou, moest ik een keuze maken. Ik koos ervoor om te stoppen met voetbal en heb me een aantal maanden later aangemeld bij een sportschool in de buurt.

Want to share your PR’s ?

Momenteel ben ik hier druk mee bezig. Ik geniet ervan om PR’s te zetten en de laatste tijd gaan de gewichten snel omhoog. Wel wil ik erbij zeggen dat het voor iedereen anders is wat kracht is, hoe dit verdeeld is en of dit veel/weinig is voor iemand. Squats: 40 kg < moeilijke knieën dus techniek boven gewicht. Bench press: 35 kg. Deadlifts: 50kg. Legpress: 220kg. Hip thrusts: 70kg.

Wat is je favoriete oefening?

Ik denk alle compound oefeningen als; squats, bench press, deadlifts, leg press, hip thrusts. Daarnaast geniet ik eigenlijk van alle oefeningen waarbij ik merk dat ik progressie kan maken.

Hoe motiveer jij jezelf elke keer om te sporten? Motiveer jij je omgeving ook om te sporten?

Ik motiveer mijzelf niet echt. Ik plan mijn workouts in door middel van een workout planning (elke zondag op mijn insta story). Doordat ik van sporten een prioriteit maak, ga ik dit ook doen. Ik plan mijn workouts vaak in de ochtend (als ik vrij ben ivm onregelmatig werk), en anders ga ik direct vanuit het werk door naar de gym. Nadat ik heb gesport, ben ik trots op mijzelf en groeit mijn zelfvertrouwen, dit zorgt voor motivatie voor een volgende training. Als ik een keer een dag echt geen zin heb (komt niet vaak voor), dan ga ik bij mijzelf na of dit komt doordat ik lui ben of doordat mijn lichaam er even geen zin in heeft. Bij de tweede reden kies ik er wel eens voor om niet te gaan of een wandeling te maken. Bij de eerste reden ga ik mijzelf proberen te motiveren, anders is er altijd nog de pre-workout van EmyrNutrition ;).

Ik probeer mijn omgeving te motiveren door samen te gaan sporten. Daarnaast vraag ik regelmatig naar PR’s of andere verhalen uit de gym. Ook reageer ik vaak enthousiast wanneer iemand aangeeft bij de gym te zijn geweest of een PR te hebben gezet. Net dat extra steuntje in de rug. Aan het einde van de dag moet iemand toch zichzelf motiveren.

Hoe ben je begonnen met het maken van je sport video’s?

Sinds september 2019 ben ik ontzettend fanatiek aan het sporten en let ik op mijn voeding. Ik deelde dit eerst veel op mijn privé account op Instagram, maar merkte dat ik mij hierin belemmerd voelde omdat er ook veel mensen mijn volgden, puur omdat ze mij kenden, en niet omdat ze interesse hadden in mijn ‘fit journey’. Ik besloot (na wat motivatie van vriendinnen) om hiervoor een eigen plekje te creeëren. Dit is een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden. Tijdens de lockdown moest ik thuis sporten, hier voelde ik de vrijheid om dit te filmen en online te zetten. Nu ik weer in de gyms sport, vind ik het leuk om Reels te maken en deel ik veel andere content, neem gerust een kijkje op mijn Instagram pagina @jasmijnsfitdiary :)

Waarom ben je een Emyr Nutrition atleet geworden?

Ik was al langere tijd op zoek naar een fijne creatine en fijne pre-workout die enigszins betaalbaar zijn. Vaak betaal je de hoofdprijs voor deze producten terwijl de kwaliteit niet eens zo heel veel beter is. Ik had een creatine met een smaakje, maar vond dit niks. Dit was een extra drankje per dag wat ik moest drinken naast mijn pre-workout (dry scoopen is een no go voor mij). Daarnaast loste het product ook niet goed op waardoor ik er vaak tegenop zag om creatine te gebruiken. Hierdoor nam ik dit ook niet regelmatig. Toen Emyr mij benaderde, ben ik eerst de producten gaan proberen. Ik was meteen fan. Van de verpakking, de kwaliteit, de prijs en vooral van Emyr. Het is zo’n ontzettend lieve gast met een goed hart voor de sportindustrie en een mooie visie. Dit sprak mij meteen aan. Ik had al besloten dat ik de producten van Emyr Nutrition wou blijven gebruiken. Toen Emyr mij vroeg of ik samen wou werken, hoefde ik hier niet over na te denken. Hoe fijn dat ik mijn volgers een korting kan geven voor een opkomend bedrijf waar ik volledig achter sta? Neem vooral een kijkje op de site van Emyr, vraag hem of mij eventueel over de producten en als je dan besluit om het te proberen, vergeet vooral mijn kortingscode niet ;) (jasmijn15 voor 15% korting).

voeding en supplementen

Hoe belangrijk is goede voeding tijdens het sporten en tijdens het fitnessen?

Goede voeding is belangrijker dan sporten. Je lichaam moet tijdens een training veel inspanning verrichten. Je spieren moeten aanspannen en moeten vervolgens weer herstellen. Dit kan door middel van rust, eiwitten en voldoende voeding. Wanneer ik te weinig eet, merk ik dat ik minder energie en kracht heb in de gym. Eten is de eerste levensbehoefte van de mens. Het is belangrijk om dit niet te vergeten en vooral om niet té weinig te eten.

Krijg jij veel vragen over supplementen van jouw volgers, vrienden of familieleden?

Met vrienden heb ik het er wel eens over. Van volgers of bekenden krijg ik wel eens vragen mbt het feit dat ik een lactose intolerantie heb. Hierdoor kan ik geen normale whey suppleren. Dit zorgt ervoor dat ik er even anders mee om moet gaan dan anderen. Maar waar een wil is, is een weg.

Adviseer jij ook aan jouw volgers, vrienden of familieleden supplementen?

Ja, mits ze hierom vragen. Ik ben geen voorstander van teveel supplementen omdat ik vind dat je veel vanuit je voeding kan halen en sommige supplementen puur gemakzucht zijn. Wanneer volgers of vrienden hierom vragen, zal ik met ze in gesprek gaan en aangeven welke supplementen ik fijn vind en wat ik aan zou raden. Hierbij zal ik altijd mijn eigen mening en visie aangeven en nooit iemand iets opleggen. Elk lichaam is anders en heeft andere behoeftes.

Welke supplementen van Emyr Nutrition gebruik jij?

Ik gebruik dagelijks de creatine van EmyrNutrition. Ik vind het heel fijn dat deze unflavoured is zodat ik er zelf flavdrops aan toe kan voegen, waardoor de smaak elke keer anders is en het mij niet gaat vervelen. Op trainingsdagen (4/5x per week)  mix ik de creatine met de pre-workout van EmyrNutrition. De pre-workout heeft een lekkere, zoete (niet té zoet) smaak. Doordat de creatine geen smaak heeft, kun je dit gemakkelijk mixen en heb je meteen 2 supplementen tegelijk.

Emyr Nutrition Atleet Jasmijn Soesman

Welke supplementen gebruik jij ter aanvulling van jouw voeding?

Naast de creatine en pre-workout gebruik ik magnesium tabletten. Heel af en toe suppleer ik (vegan)whey. Ik gebruik dit vaker door baksels en smoothies, heel af en toe neem ik een losse shake.

Wat vind jij belangrijk aan de supplementen die jij gebruikt?

Ik vind het belangrijk dat de supplementen niet teveel poespas bevatten. Dat het pure supplementen zijn die ik makkelijk kan gebruiken. Zelf heb ik moeite met pillen slikken, dus creatine en pre-workout in poedervorm zijn ideaal voor mij. De magnesium die ik gebruik is in de vorm van kauwtabletten.

Welke supplement zou je graag toevoegen aan het assortiment van Emyr Nutrition?

Een vegan whey !!!!!! Voor al mijn mede-lactose intolerante mensen :) En natuurlijk voor de vegans onder ons.

Wat eet je het liefst?

Uh… ALLES! Maar als ik dan echt moet kiezen… Sushi op zijn tijd. Oh en carpaccio en zalm.

Welke gerechten lust je echt niet?

Ik ben niet zo’n grote groente eter. Witlof vind ik echt vies en voor koffie-gerelateerde producten hoef je me ook niet wakker te maken (tenzij het koud is met veel caramel :)).

Wat zou je beginnende sporters adviseren?

Go. For. It. Je hebt niks te verliezen. Daarnaast: vraag of iemand met je mee kan kijken naar je techniek, als je dit vanaf het begin af aan goed leert, heb je hier zooooveel profijt van in de toekomst en bespaar je jezelf een hoop blessures. Kijk of er in je gym een coach of personal trainer is die met je mee kan kijken.

Heb je tips voor mensen die twijfelen om te sporten?

Ja, ga. Probeer het een keer en kijk wat je ervan vindt. Twijfel je vanwege het feit wat anderen zullen denken? Niet doen. Iedereen is ergens begonnen en die grote kast naast je in het krachthonk ook. We zijn allemaal als kleine baby’s geboren en iedereen komt er voor zichzelf. Daarnaast is van iedereen het doel anders. Hoe ik begon in de gym voor het aansterken van mijn knie, zo sta ik er nu om voor mijn gehele lichaam meer kracht te krijgen. Er staan mensen die een bodybuilding wedstrijd willen winnen, er staan oudere mensen die een uur op de loopband lopen en er lopen ook jongere mensen rond die het gewoon een fijn tijdverdrijf vinden. Iedereen is er voor zichzelf en jij ook. Maak je niet druk om wat anderen denken. Muziek in je oren en gaan met die banaan! :) (Twijfel je hier nog steeds over en wil je er met iemand over praten, voel je vrij om in mijn DM te sliden om Instagram!).

Kunnen de lezers meer sport content op je social media verwachten?

Zeker! Ik vind het super leuk om mijn ‘journey’ te delen en doe dit met veel plezier!

Wat zijn je doelen met jou social media platforms?

Ik begon omdat ik het vooral leuk vind om mijn ‘fitlife’ te delen. Daarnaast heeft iedereen mindere dagen, deze deel ik ook. Ik laat een realistisch beeld zien en wil voor mensen drempels verlagen om naar de gym te gaan of de lifestyle vol te houden. Ik ben ook geen meid die uren in de keuken staat en dat leuk vind om te doen, maar gezond eten hoeft ook echt niet moeilijk te zijn.

 

Ik wil je bedanken voor de tijd die je hebt genomen om deze blogpost te lezen. Twijfel je nog om te starten met een healthy lifestyle of heb je andere vragen? Voel je altijd vrij om mij een berichtje te sturen op mijn instagram! Heb je vragen over supplementen? Dan zal ik vooral even aankloppen bij Emyr Nutrition.

Veel liefs,

Jasmijn

@jasmijnsfitdiary

Emyr Nutrition Jasmijn Soesman

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen