Emyr Nutrition atleet Sem de Groot

Emyr Nutrition atleet Sem de Groot

Heyo mijn naam is Sem de Groot, ik ben een fanatiek sporter en wil mijn droom om een Natural Bodybuilder te worden uit laten komen! Hierin probeer ik zoveel mogelijk mensen mee te nemen en te helpen via mijn Instagram naast dat houd ik mij bezig met mijn opleiding en wil ik doorgroeien om een Personal Trainer bij mijn sportschool te worden! Naast mezelf houd ik me ook bezig met anderen helpen en inspireren, mocht je geïnteresseerd zijn in wat ik doe neem gerust een kijkje op mijn Instagram en stuur me een DM! (Zo kan ik helpen met schema’s maken, hoe je oefeningen moet uitvoeren, je doelen bereiken en je aanraden welke supplementen goed zijn) Ik sport nu sinds 2020 serieus en verdiep mij in alles dat met sporten te maken heeft! Zie ik jou de volgende keer op mijn Instagram voorbij komen?

Emyr Nutrition atleet Sem de Groot

Waar komt jouw passie voor sporten vandaan?

Het begon eigenlijk allemaal bij mij omdat ik vroeger gepest werd omdat ik klein en mager was, ik woog in het 1e leerjaar van de middelbare school 37,5kg en was 1.50m groot. Toen ik richting het 3e leerjaar van de middelbare school ging kreeg ik een enorme groeispurt en ben ik uiteindelijk na de middelbare school begonnen met fanatiek fitness/bodybuilding! Hiervoor deed ik altijd al voetballen (Heb ik ook een tijd gedaan op erg hoog niveau en ben ik een aantal keer gescout geweest voor professionele clubs) alleen vond ik voetbal na een tijd niet meer zo interessant en doe ik het nu alleen nog voor mijn plezier in een vriendenteam, naast voetballen hield ik mijzelf ook veel bezig met vechtsporten zoals Kickboksen & MMA en deed ik dit ook op recreatief niveau! Maar al heel snel was mijn passie voor fitness & bodybuilding enorm en ben ik mij hierop gaan focussen!

Wat zijn jouw sport doelen in de toekomst?

Ik wil binnen 5 jaar (Ik ben nu 19) mee doen aan Bodybuild wedstrijden en hoop dat ik hier ook professioneel in kan gaan! Verder is mijn doel om elke dag mezelf te verbeteren en me mentaal en fysiek gezond te houden want dat is het belangrijkste vind ik!

Heb je altijd gefitnest of heb je ook andere sporten beoefend?

Zoals ik hierboven al vermeldde heb ik ook heel mijn leven al gevoetbald, dit deed ik bij de voetbalvereniging om de hoek en heb dit op een zeer hoog niveau gespeeld tot dat ik er klaar mee was en gewoon voor mijn plezier wilde voetballen met vrienden. Verder houd ik mij vooral met vechtsporten bezig, zoals Kickboksen & MMA en doe ik dit ook regelmatig met vrienden. Een van mijn beste vrienden gaat nu ook professioneel kickboksen bij Enfusion en hier support ik hem dan ook enorm in!

Want to share your PR’s ?

Maar natuurlijk wil ik dat!

Deadlift = 180KG/400LBS

Barbell Squat: 180KG/400LBS -

Benchpress : 110KG/245LBS 

Plate Loaded Leg press = 400KG/880LBS

Emyr Nutrition, atleet, Model, Sem de groot, Vitamine,

Wat is je favoriete oefening?

Dit vind ik altijd een moeilijke vraag omdat ik heel veel oefeningen super leuk vind, als ik dan toch moet kiezen vind ik denk ik de Dumbbell Shoulderpress het leukst maar vind ik de Benchpress en Barbell Squat ook ontzettend leuk!

Hoe motiveer jij jezelf elke keer om te sporten? Motiveer jij je omgeving ook om te sporten?

Mijzelf motiveer ik eigenlijk niet meer om naar de sportschool te gaan, het is voor mij een levensstijl geworden en doe dit dan ook elke dag zonder commentaar, tuurlijk heb ik soms ook dagen dat ik minder energie heb maar dan denk ik terug aan de skinny kleine Sem waar ik ooit de belofte aan heb gemaakt om gespierd te worden en kan ik die kleine jongen niet teleurstellen en buiten dat als ik geen energie heb knal ik er effe een lekkere Pre-workout shake van Emyr Nutrition in en slopen we heel de sportschool!
Of ik mijn omgeving motiveer? Jazeker! Een hele boel collega’s en vrienden zijn sporten door mij serieus gaan nemen en doet dit dan ook met veel plezier, als ze vragen hebben of hulp nodig hebben reiken ze altijd naar mij uit en help ik ze maar al te graag! Buiten mijn omgeving motiveer ik ook mensen door mijn Instagram account en binnenkort ook YouTube account waar ik sportvideo’s op wil maken!

Hoe ben je begonnen met het maken van je sport video’s?

Ik ben ermee begonnen om anderen te motiveren en te helpen, en te laten zien dat je van waar je ook begint er uiteindelijk echt kan komen! Buiten dat vond ik het leuk om mijn eigen progressie bij te houden en dit te delen met anderen zodat die misschien ook net zo verliefd op sporten kunnen worden net als ik!

Waarom ben je een Emyr Nutrition atleet geworden?

Ik zag het op Instagram voorbij komen en kreeg van een vriend van mij te horen dat het bedrijf goede producten leverde, dus ik nam een kijkje en vond de producten en het doel van Emyr Nutrtition geweldig en wilde daar graag deel uit maken!

Hoe belangrijk is goede voeding tijdens het sporten en tijdens het fitnessen?

Enorm belangrijk, voeding is 80% en training is 20%. Als je voeding niet goed is ga je je doelen ook niet bereiken (Ofja minder snel en goed) ik let hierop ook enorm goed op mijn voeding en vind dit misschien nog wel belangrijker dan het trainen zelf!

Emyr Nutrition Atleet

Krijg jij veel vragen over supplementen van jouw volgers, vrienden of familieleden?

Ja! Vooral van vrienden en familie, mijn vrienden vragen regelmatig aan mij welke supplementen ik gebruik en van welk merk en of het nodig is om die supplementen te gebruiken. Mijn familie vraagt dit ook regelmatig maar ik krijg ook regelmatig “commentaar” van mijn ouders over dat het zo duur is en het nergens op slaat om supplementen aan te schaffen haha!

Adviseer jij ook aan jouw volgers, vrienden of familieleden supplementen?

Jazeker! Als je sporten en fitness echt serieus wil nemen en er alles uit wil halen dat er in zit ga je supplementen nodig hebben! Supplementen helpen heel erg goed voor optimaal spierherstel na een training maar ook sommige supplementen zorgen ervoor dat je juist alle energie die je in je lichaam hebt te gebruiken tijdens het sporten! Er zijn wel een aantal supplementen die ik af raad of onzinnig vind om te gebruiken dus mocht je vragen hebben stel die dan gerust op mijn Instagram!

Emyr Nutrition atleet fitness

Welke supplementen van Emyr Nutrition gebruik jij?

Emyr Nutrition heeft natuurlijk nog geen super groot aanbod van supplementen dus gebruik ik de Whey Isolate, Pre-Workout & Creatine van Emyr Nutrition. Ik hoop in de toekomst natuurlijk nog meer producten van Emyr Nutrition te kunnen gebruiken!

Welke supplementen gebruik jij ter aanvulling van jouw voeding?

Whey Protein, Lean Mass Gainer & Protein bars. Deze gebruik ik om toch dat extraatje te hebben zodat het toch wat sneller gaat!

Wat vind jij belangrijk aan de supplementen die jij gebruikt?

Dat ze getest zijn op verboden middelen, ik wil natuurlijk Natural Bodybuilder zijn en blijven en wil dus niet allerlei troep en verboden middelen binnenkrijgen, ook vind ik de prijs/kwaliteit enorm belangrijk want ik wil niet te veel geld uitgeven aan spullen die niet waard voor hun geld zijn en tot slot vind ik smaak ook belangrijk!

Welke supplement zou je graag toevoegen aan het assortiment van Emyr Nutrition?

Whey Protein, Weight/Mass Gainer, BCAA Powder/Pillen, Non-stimulant Pre-Workout, Protein bars & Dextrose of andere vorm van Koolhydraten.

Wat eet je het liefst?

Ik lust bijna alles maar vind Penne al Salmone, elk soort vlees/vis & Mcdonald’s ontzettend lekker!

Emyr Nutrition fitness atleet

Welke gerechten lust je echt niet?

Boerenkool. Verder zou ik het eigenlijk niet echt weten.

Wat zou je beginnende sporters adviseren?

Vraag hulp van mensen die al een tijd sporten, wees niet bang om iemand iets te vragen! Bijna iedereen wil helpen en is begonnen net als jij, Vorm > Gewicht (Vorm is het belangrijkste van alles, als je vorm niet goed is maakt het gewicht niet uit want je traint toch verkeerd), begin je eerste paar jaar met bulken en ga daarna pas droogtrainen en als laatste enjoy it!

Heb je tips voor mensen die twijfelen om te sporten?

Doe het! Je kan altijd nog zeggen om het niet te doen maar dan heb je het op z’n minst een kans gegeven!

Kunnen de lezers meer sport content op je social media verwachten?

100% Mijn account draait om mij en mijn volgers en is sport gerelateerd!

Wat zijn je doelen met jou social media platforms?

Zo groot mogelijk worden en vooral anderen inspireren en motiveren om ook te gaan sporten!

Neem gerust een kijkje op mijn Instagram en YouTube accounts en stuur me gerust een berichtje! Reageren doe ik sowieso! Zie ik jou daar ook?

Terug naar blog

1 reactie

Homo

Daan Dekker

Reactie plaatsen