Fitwsuus Emyr Nutrition atleet

Fitwsuus Emyr Nutrition atleet

Hi! Ik ben Suzan, 21 jaar en heb de afgelopen 2 jaar een liefde voor krachttraining opgebouwd. Daarnaast ben ik vorig jaar afgestudeerd als diëtist, hier heb ik ook een leuke baan in gevonden waar ik met veel plezier mensen begeleid in het verbeteren van hun levenskwaliteit. Ook heb ik de ambitie om door te leren tot leefstijlcoach én personal (fitness) coach. Ik hoop in de toekomst veel mensen te kunnen helpen! Hier haal ik echt mijn plezier uit. Mijn passie voor het sporten, maar ook mijn kennis en ervaring over voeding wilde ik graag delen. Om deze reden ben ik mijn een instagramaccount (@fitwsuus) gestart!

Fitwsuus Emyr nutrition atleer

 

Waar komt jouw passie voor sporten vandaan?

Mijn passie voor sporten is ontstaan toen ik de positieve effecten van krachttraining ervaarde. Het heeft mij fysiek, maar ook mentaal, sterker gemaakt. Meer zelfvertrouwen. Progressie zien.

Wat zijn jouw sportdoelen in de toekomst?

Mijn focus ligt nu vooral op spieropbouw en sterker worden. Sterker worden in de compound oefeningen zoals de squat en deadlift. Door hier op de focussen hoop ik ook wat strakker te worden en wat meer definitie in mijn lichaam te creëren.

Hoe vaak ga je naar de sportschool?

Momenteel ga ik 3 keer naar de sportschool. Ik train fullbody om zo toch alle spiergroepen meerdere keren te pakken in een week.

Kan je altijd tijd vinden om te gaan sporten?

Ja ik kan eigenlijk altijd wel tijd vinden om te sporten. Het heeft voor mij echt wel prioriteit. Ik plan mijn dag om mijn training heen. Dus de rest moet maar wijken haha.

Want to share your PR’s ?

Momenteel ben ik hier niet zo mee bezig. Ik loop namelijk met wat blessures aan mijn schouder en mijn knieën. Dus ik focus mij meer op goede houding. Compound oefeningen heb ik eigenlijk lang vermeden in verband met mijn blessures. Ik ben dit nu wel rustig aan het opbouwen met de squat, deadlift en hipthrust.

Wat is je favoriete oefening?

Oeh lastige vraag! Wat betreft upper body vind ik de barbell bent over row een fijne oefening en lower body denk ik de Romanian Deadlift (RDL).

Hoe motiveer jij jezelf elke keer om te sporten? Motiveer jij je omgeving ook om te sporten?

Om heel eerlijk te zijn hoef ik niet veel moeite te doen om mijzelf te motiveren. Ik heb bijna altijd zin om te sporten. Omdat ik gemotiveerd ben om sterker te worden en ik weet dat het voor mij mentaal ook een soort therapie is. Mensen zullen mij eerder moeten afremmen dan dat ik mezelf moet motiveren haha. Met mijn instagram account probeer ik mensen ook te inspireren en motiveren. Maar in mijn directe omgeving ben ik daar niet actief mee bezig.

Hoe ben je begonnen met het maken van je sportvideo's?

Hoe ik ben begonnen? Door het gewoon te doen. Ik train altijd alleen dus heb niemand die mijn houding kan corrigeren als het nodig is. Dus ik film mijzelf om naar mijn eigen houding te kijken, maar ook om aan anderen te vragen of mijn houding juist is. En daarnaast deel ik ook regelmatig mijn training op Instagram ter inspiratie. Ook is het leuk om na een tijdje de progressie die je maakt te zien. Soms heb je zelf niet eens door dat je al zoveel vooruitgang hebt gemaakt. Door foto’s en filmpjes te maken en te vergelijken met vroeger krijg je hier ook meer inzicht in. En uiteindelijk ook motivatie.

Waar haal je de inspiratie vandaan voor jouw instagram posts?

Ik haal veel inspiratie uit mijn eigen vakgebied. Dagelijks ben ik bezig met voeding en alles wat daar bij komt kijken. Ook leer ik elke dag weer nieuwe dingen bij. Mijn kennis probeer ik op een leuke manier te delen met mijn volgers. Daarnaast deel ik uiteraard mijn eigen ervaringen en wat ik meemaak in het dagelijks leven. Zo probeer ik mijn eigen draai te maken aan mijn instagram account en vooral persoonlijk te zijn.

Waar haal jij al die positieve energie vandaan?

Wat voor mij helpt is om in het moment te leven, dankbaar te zijn en bewust te genieten van de kleine dingen die een dag positief maken. Door je te focussen om de positieve dingen op een dag krijg je automatisch een veel meer positieve kijk op het leven. Maar ik heb ook zo mijn momenten dat het niet lukt om positief te zijn. Dit accepteer ik. Om vervolgens de volgende dag het weer op te pakken. Het kan ook helpen om een dankbaarheidsdagboek bij te houden waarin je dagelijks opschrijft waar je dankbaar voor was op die dag.

Je hebt veel verschillende gym outfits, welke merken heb je het liefst?

Ik heb inderdaad veel gym kleding, het begint onderhand bijna een verslaving te worden, oeps. Maar ik heb niet echt een favoriete merk. Ik heb echt van alles wat: Gymshark, AYBL, MyProtein, maar ook van Shein en Aliexpress.

Hoe combineer jij sporten met werken en sociaal leven?

Voor mij is dit geen probleem. Ik werk vier dagen in de week en sport 3 keer in de week. Dit is goed te combineren door af en toe in de avond te sporten, maar ook op mijn vrije dag en in het weekend. Ik houd ervan om in de ochtend te sporten, dus houd dan nog de rest van de dag en avond over voor mijn sociale leven.

voeding en supplementen

Je werkt als diëtist, welke vragen krijg je vaak en hoe reageer jij erop?

De meest gestelde vraag die ik krijg is: ‘Is eiwitpoeder goed?’. Ik vertel mensen altijd dat eiwitpoeder een goede aanvulling kan zijn op de gewone voeding. En dan met nadruk op ‘aanvuling’. Ik ervaar dat veel mensen moeite hebben om voldoende eiwitten op een dag binnen te krijgen. Eiwitpoeder kan dan de oplossing zijn. Zeker voor mensen die veel sporten. Eiwitten spelen namelijk een grote rol bij spierhestel, -behoud en -groei. Maar het blijft ook belangrijk om eiwitten uit de voeding te halen: zuivelproducten, vlees, vis, ei, kaas, peulvruchten etc. Het is dus geen vervanging.

Wat is het advies dat jij als diëtist aan iedereen wilt meegeven?

Ik ben van mening dat voedingsupplementen niet nodig zijn wanneer je voeding in de basis niet goed zit. Wat ik dus eigenlijk ook zei bij de vorige vraag, supplementen kunnen een mooie aanvulling zijn. Maar het moet geen vervanging worden. Voedzame voeding moet de prioriteit houden.

Hoe belangrijk is goede voeding tijdens het sporten en tijdens het fitnessen?

Heel erg belangrijk. Goede voeding kan zorgen dat je tijdens het sporten beter presteert, maar ook beter herstelt na het sporten.

Krijg jij veel vragen over supplementen van jouw volgers, vrienden of familieleden?

Nee dit valt heel erg mee.

Adviseer jij ook aan jouw volgers, vrienden of familieleden supplementen?

Nee om eerlijk te zijn niet heel actief.

Welke supplementen van Emyr Nutrition gebruik jij?

Momenteel gebruik ik alleen nog de pre-workout. En deze bevalt echt top! Ben wel van plan om ook de creatine van Emyr Nutrition aan te schaffen. Maar eerst mijn oude op :)

Welke supplementen gebruik jij ter aanvulling van jouw voeding?

Momenteel gebruik ik alleen eiwitpoeder en creatine ter aanvulling van mijn voeding. Al gebruik ik de eiwitpoeder niet dagelijks. Vooral op dagen dat ik het lastig vind om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Creatine gebruik ik dagelijks.

Wat vind jij belangrijk aan de supplementen die jij gebruikt?

Dat de kwaliteit gewoon goed is en dat er dus niet onnodige ingrediënten aan worden toegevoegd. Daarom sta ik ook 100% achter Emyr Nutrition, waar echt aandacht is voor de kwaliteit en dat merk je in de supplementen!

Hoe neem jij je creatine in? Hoe herinner jij jezelf eraan om het dagelijks in te nemen?

Ik meng het met wat water en voeg er dan wat pre-workout of clear whey aan toe voor de smaak. Dit drink ik op met een rietje! Zo voorkom je dat de creatine, wat niet oplost in water, op de bodem blijft liggen.

Welke supplement zou je graag toevoegen aan het assortiment van Emyr Nutrition?

Een clear whey zou top zijn! Zelf ben ik niet zo’n fan van die melkachtige whey om op te drinken. Wordt ik snel misselijk van. Maar door baksels zijn ze wel top. Clear whey drink je echt als limonade weg.

Wat eet je het liefst?

Ik houd heel erg van hartig eten. Veel eten vind ik lekker, dus je kan mij met veel blij maken! Tosti, zalm, carpaccio, garnalen, kip, alle soorten pasta’s. En mijn guilty pleasure is patat met pindasaus. Daar kan je mij echt altijd voor wakker maken haha! En dat eet ik ook elke week wel. It’s all about balance.

Welke gerechten lust je echt niet?

Ik moet zeggen dat ik vroeger echt een moeilijke eter was, maar daar ben ik echt wel overheen gegroeid. Als ik echt iets moet zeggen wat ik niet lekker vind is het gekookte wortels. Maar alleen gekookt, rauw vind ik ze wel weer lekker :) OHJA, en rijst hoef je mij ook niet voor wakker te maken.

Wat zou je beginnende sporters adviseren?

Gewoon beginnen! Vind een sport die je echt leuk vindt, waar je echt plezier uit haalt. En ga vooral niet sporten omdat je onzeker bent over je lichaam en wilt afvallen. Dit is geen goede motivatie. Door er plezier in te hebben en er steeds beter in te worden, dat is een goede motivatie!

Heb je tips voor mensen die twijfelen om te sporten?

Bij twijfel gewoon doen! Ik ben van mening dat er voor iedereen wel een vorm van beweging is waar diegene plezier uithaalt. Voor de een is dat de sportschool, voor de ander zwemmen, en weer een ander houdt van lange stukke wandelen. Beweging houdt ons lichaam sterk, en daarnaast is het een goede manier van ontspanning. Ik kan het iedereen aanraden.

Kunnen de lezers meer sport content op je social media verwachten?

Ik deel regelmatig mijn trainingen, en ben zeker van plan dat te blijven doen!

Wat zijn je doelen met jouw social media platforms?

Ik heb geen specifieke doelen met mijn sociale media. Ik ben het begonnen omdat ik graag mensen wil inspireren en motiveren rondom sport en voeding. Daarnaast deel ik graag mijn kennis vanuit mijn beroep als diëtiste. Ik zie het vooral als mijn hobby, en zie wel hoe het loopt!

Leuk dat je de tijd hebt genomen om mijn verhaal te horen. Als ik je ergens bij kan helpen, mag je mij altijd een berichtje sturen op mijn instagram (@fitwsuus)!

Liefs, Suus
Terug naar blog

Reactie plaatsen