l

Vetfit Iris Emyr Nutrition atleet

Dag lieve mensen! Mijn naam is Iris, ik ben 24 jaar en ik woon in het hoge noorden, in de mooie stad Groningen. Ik houd me graag bezig met het vinden van een goede balans tussen een gezonde levensstijl en een leuk leven met veel vrienden, feestjes, gezelligheid en lekker eten en drinken. Sinds een tijdje ben ik onderdeel van het team van Emyr Nutrition en dat vind ik supertof! Meer over mij weten? Lees dan gauw verder!

Waar komt jouw passie voor sporten vandaan?

Inmiddels alweer tweënhalf jaar geleden eindigde mijn bestuursjaar bij de studentenvereniging F.F.J Bernlef in Groningen. Ik had tot die tijd flink van mijn studententijd genoten: veel feestjes, veel alcohol, makkelijk (en dus vaak ongezond) eten en totaal geen slaapritme. Ik had dringend behoefte aan ritme, om me fit te voelen en ik had de nodige kilo’s erbij gekregen die ik graag kwijt wilde. Met mijn beste vriend nam ik een abonnement bij de sportschool en we begonnen helemaal bij 0. Maar langzaam merkte ik hoe ik me beter ging voelen, ik ging er steeds meer over lezen en zo ben ik er eigenlijk gewoon ingerold.

Wat zijn jouw sportdoelen in de toekomst?

Over mijn gewicht ben ik nu eigenlijk best wel tevreden, dus op de weegschaal sta ik niet zo vaak meer. Nu ik het sporten zo leuk vind, ga ik vooral daarom naar de sportschool, en wil ik kijken tot hoe ver ik kan: ik ben aan het krachttrainen en vind het supertof om te zien hoe ik mezelf telkens verbeter en hoe de vorm van mijn lichaam daardoor ook verandert. Dus eigenlijk is het doel: nog fitter en sterker worden, maar wel zo dat het leuk blijft. Ik wil ook tijd overhouden voor vrienden.

Hoe vaak ga je naar de sportschool?

Minimaal 3 keer per week. Soms 4 of 5, maar op dit moment doe ik er samen met een vriendin een curus boksen naast en dan gaat dat lastig. Dan heb ik op vrijdag net een superzware legday gedaan, moeten we op zaterdagochten bij boksen uitgebreid squatten in de warming up Die combinatie gaat niet altijd even goed.. Haha!

Kan je altijd tijd vinden om te gaan sporten?

Nee! Helaas niet. Sinds ik fulltime werk vind ik het af en toe erg lastig om te combineren. Het liefst ga ik ’s ochtends naar de sportschool, want ’s avonds voel ik me vaak te moe. Ik kan dan ook minder zwaar tillen en dan raak ik gefrustreerd. Maar als ik voor mijn werk wil sporten, moet ik er om 6:00 uur zijn. Dat doe ik vaak wel een keer in de week, maar mijn bed lig ook nog wel eens te lekker.. ;) Dus als iemand tips heeft om toch die tijd in de bouwen, ik sta vooraan in de rij!!

Want to share your PR’s ?

Ik ben pas sinds een tijdje bezig met progressive overload, dus telkens gewichten erbij op doen om zo sterker te worden. Daarvoor vond ik het maar spannend, zware gewichten. Dus zoveel heb ik nog niet te melden. Al ben ik wel heel trots dat ik inmiddels de shoulder press met dumbells van 10 kilo doe (4x10) en laatst voor het eerst 5 herhalingen haalde met 100 kilo hip thrusts!

Wat is je favoriete oefening?

Pfoe, lastig. Oefeningen waarbij mijn bil brandt vind ik vaak lekker: hip thrusts of deadlifts.

Als je me nou zou vragen wat mijn minst favoriete oefening is, zou ik het direct weten: bulgarian split squats!! Wat een drama :D

Hoe motiveer jij jezelf elke keer om te sporten? Motiveer jij je omgeving ook om te sporten?

Het klinkt misschien heel stom, maar ik vind sporten gewoon echt leuk. Dus ik zet liever mijn wekker om te gaan sporten, dan om naar mijn werk te moeten. Die mindset helpt al heel erg. En ik motiveer zeker mijn omgeving om te sporten, ik sta bij vriendinnen af en toe bekend als een zeer strenge ‘personal trainer’, haha! Waar zij dan vragen of we al bijna klaar zijn, zeg ik: nee gek, we zijn op de helft!

Hoe ben je op jouw Instagram (Vetfitgirl__) naam gekomen?

Eigenlijk eerst vooral als grapje. Ik zag al die fitgirls om me heen, die dat ook vaak in hun naam zetten, en dacht: maar dat is niet de realistische wereld. Écht zo vaak in de week naar de gym gaan en daar de volle focus op hebben, dat is voor zoveel mensen niet haalbaar. Door hun baan, door hun sociale leven. Dus ik besloot een account te beginnen dat wél realistisch is: het zoeken naar een gezonde levensstijl, maar ondertussen wel genoeg blijven genieten van al het leuks en lekkers dat er bestaat. Vet: wijn, ham-kaascroissants, chocola, pizza, naast fit: gezonde maaltijden en voldoende bewegen!

Hoe ben je begonnen met het maken van je sportvideo's?

Ik hou heel erg van dansen en ik vind tiktok een heel leuk platform. Lekker uit de comfortzone, gewoon doen wat ik thuis zou doen en wat normaal niemand ziet, maar nu plaats ik het gewoon. Waarom niet? Dat is toch wie ik echt ben. Als ze dat niet leuk vinden, dan moeten ze me maar ontvolgen. Hoewel ik het wel altijd spannend vind om te plaatsen hoor, want ik vind het niet leuk om te horen als mensen het stom vinden, haha.

Waar haal je de inspiratie vandaan voor jouw instagram posts?

Eigenlijk dus gewoon uit mijn dagelijks leven: heb ik een heerlijke, gezonde maaltijd gemaakt die niet moeilijk was om te maken? Delen! Misschien hebben mensen er wat aan. Heb ik een goede sessie in de sportschool? Delen! Misschien motiveer ik mensen om ook te gaan. En ben ik iets leuks aan het doen, iets lekkers aan het eten of drinken of feest aan het vieren? Al helemaal delen! Dan kunnen mensen zien dat ook die meid die de hele week bezig is met haar voeding en in de sportschool ook gewoon losgaat in het weekend. ;)

Hoe ben je begonnen met hardlopen?

Daar ben ik mee begonnen toen de sportscholen dichtgingen wegens corona. Ik vond het verschrikkelijk, al sinds dag 1: cardio is niks voor mij, haha. Maar sporten is wel mijn uitlaatklep, dus ik moest iets. En naarmate ik het vaker deed, werd ik er beter in. En als ik ergens beter in word, vind ik het ook leuker. Dus toen heb ik me zelfs een keer ingeschreven voor een hardloopwedstrijd van 8 kilometer. Gewoon om de motivatie erin te houden. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het, nu de sportscholen weer gewoon open zijn, wel erg lastig vind om me er nog toe te zetten. Sinds de zon weer schijnt heb ik het al wel weer een tijdje op mijn doelenlijstje!

voeding en supplementen

Hoe belangrijk is goede voeding tijdens het sporten en tijdens het fitnessen?

Voor mij heel belangrijk! Als ik ’s ochtends een heel ongezond ontbijt heb gehad, kan ik al denken: nu heeft het vandaag ook geen zin meer om te sporten. Met zo’n volle maag is daar niks aan. Dat slaat natuurlijk nergens op, dat weet ik ook. Maar als ik de dag ben begonnen met een goed ontbijt, gaat het sporten ook veel beter. En al helemaal eiwitten blijken superbelangrijk: voor het spierherstel, maar ook om sterker te zijn tijdens mijn workouts.

Krijg jij veel vragen over supplementen van jouw volgers, vrienden of familieleden?

Nog niet zo heel veel, en dat vind ik ook logisch want ik ben geen expert. Maar als mensen me ernaar vragen, leg ik ze uit waarom ik het gebruik en wat voor effecten het voor mij heeft. En tegenwoordig leg ik daarbij uit dat ik de supplementen van Emyr Nutrition gebruik, omdat ik het een heel fijn idee vind dat daar geen overbodige troep in zit!

Adviseer jij ook aan jouw volgers, vrienden of familieleden supplementen?

Nog niet echt. Wat ik zeg: ik leg vooral uit wat ik gebruik en waarom ik dat doe. Bijvoorbeeld met pre-workout: ik kan me voorstellen dat iemand al dagelijks koffie drinkt en dan vraag ik me af of het écht nog zoveel toevoegt. Voor mij is het de perfecte manier om wat extra energie binnen te krijgen voor een workout.

Welke supplementen van Emyr Nutrition gebruik jij?

Op dit moment pre-workout en whey protein. Ik heb de creatine klaarstaan in de kast, maar dat vind ik nog een beetje spannend, haha. Daar wil ik eerst nog wat meer over lezen.

Welke supplementen gebruik jij ter aanvulling van jouw voeding?

Naast de twee bovengenoemde neem ik nog een aantal vitamines: vitamine C, B, magnesium en multivitamines.

Wat vind jij belangrijk aan de supplementen die jij gebruikt?

Dat ik weet wat ze doen, waarom ik ze gebruik, en dat ze echt wat toevoegen. Ik wil niet ‘zo maar wat’ doen. En ik vind het ook fijn om te weten wat er een beetje in zit, zodat ik niet allemaal overbodige stoffen binnen krijg.

Heb je leuke recepten waar jij supplementen bij gebruikt?

Jazeker heb ik die! De whey protein van Emyr Nutrition gooi ik graag door mijn recepten heen. Daarover schrijf ik ook geregeld posts op mijn Instagram. Bijvoorbeeld een chiapudding en een smootiebowl. Zoek het vooral even op ;) Heerlijk!!

Welke recepten vind jij het leukste om te maken? Is dat ook gelijk de lekkerste?

Ik ben gewoon over het algemeen gek op koken. Simpel, maar dat iedereen het dan lekker vindt. Ik ben vooral altijd erg tevreden over mijn ontbijtjes: dat vind ik het leukste moment van de dag, terwijl andere mensen dan geen hap door hun keel krijgen, haha!

Welke supplement zou je graag toevoegen aan het assortiment van Emyr Nutrition?

Ik zou heel graag eiwitrepen willen hebben in het assortiment! Die eet ik bijna dagelijks, en aangezien Emyr goed uitzoekt wat voor ingrediënten er allemaal in zitten, lijkt me dat erg fijn.

Wat eet je het liefst?

Alles!! Haha nee, maar ik heb echt geen lievelingseten. Ik houd heel erg van gezond, voedzaam eten, maar ook enorm van pizza, pannenkoeken, sushi, chocola, enzovoort… Wat ik lekker vind, vind je eigenlijk precies terug op mijn account.

Welke gerechten lust je echt niet?

Er is heel weinig waar ik echt niet van houd, maar ik heb een hekel aan ui, en dan vooral rode. En stamppotten zijn over het algemeen niet zo mijn ding.

Wat zou je beginnende sporters adviseren?

Vraag aan de medewerkers in de sportschool of ze je willen helpen met het maken van een programma of het uitleggen van de apparaten. Daar zijn ze voor. Vraag een vriend of vriendin die al vaker heeft gesport of je een keer mee mag. Die kan je dan helpen door te laten zien wat waar staat en wat je kunt doen. Begin vooral niet met zomaar wat te doen. En mij helpt het heel erg om mijn koptelefoon op te zetten en me volledig af te sluiten van de wereld. Zo houd ik me veel minder bezig met anderen en of ze op me letten, wat je als ongemakkelijk zou kunnen ervaren.

Heb je tips voor mensen die twijfelen om te sporten?

Begin gewoon echt heel klein. 10.000 stappen op een dag zetten is al een goede vorm van bewegen. Ga een keer met iemand mee die er enthousiast over is. Of zoek eerst video’s op van home workouts en ga het daar eens proberen. Je moet toch ergens beginnen, en zodra je resultaat merkt, wordt het steeds leuker en fijner. Je gaat je er gewoon veel fitter door voelen!

Kunnen de lezers meer sport content op je social media verwachten?

Ik twijfel heel erg of ik mijn workouts moet delen. Ik vind eigenlijk dat ik het zou moeten doen, omdat ik enorm zweet en dus gewoon heel lelijk ben tijdens mijn workouts. Dat is de werkelijkheid en dat is nou precies wat ik wil laten zien. Maar ik vind het heel genant om te filmen in de sportschool, dus daar heb ik nog even geen goede oplossing voor gevonden. Voor nu zijn het vooral foto’s met een boodschap of ervaring daarbij.

Post jij ook jouw recepten op jouw social media?

Jazeker! Dat doe ik zelfs best wel vaak. Juist om mensen een eindje op weg te helpen. Gezond en voedzaam eten hoeft niet moeilijk te zijn, en kan ook nog eens superlekker zijn. Wanneer ik weer zo’n recept heb uitgevonden, deel ik dat graag met de wereld.

Wat zijn je doelen met jouw social media platforms?

Ik zou er heel graag mensen mee willen helpen door te laten zien dat er een realistische wereld is waarin je gezond eet, voldoende beweegt, maar ook genoeg leuke dingen doet met je vrienden, lekkere dingen eet, af en toe (soms iets te veel) een drankje neemt en dan gewoon gezond kunt zijn. Ik vind dat ik de perfecte balans heb gevonden en ik zou het heel leuk vinden als ik, door dat te laten zien, mensen handvatten kan geven.

Waarom ben jij een Emyr Nutrition atleet geworden?

Dat heeft twee redenen: ten eerste omdat ik al supplementen gebruikte, maar geen idee had wat daar nou eigenlijk in zat. Ik vind het super dat de supplementen van Emyr Nutrition zo natuurlijk mogelijk zijn. Daarnaast hoop ik via deze weg mijn doel wat meer te bereiken: de doelgroep wat beter te vinden die ik graag zou willen helpen. Omdat het account vooral voor de grap begon, volgen nu vooral bekenden me nog. Niet iedereen daarvan heeft iets aan mijn posts, dus het zou leuk zijn om dat netwerk een beetje te vergroten.

Wat vind je van het team van Emyr Nutrition?

Ik ben er nog maar net bij, dus ik ken het team nog niet goed. Maar ik vind het heel tof om met een groep mensen samen te komen die met min of meer hetzelfde bezig is als ik. Die heb ik nog niet heel veel in mijn omgeving. Ik heb nu een plek waar ik met mensen kan praten over een van mijn grote hobby’s, en waar ik daarnaast ook mijn vragen kan stellen. Dat vind ik heel fijn!

Zo, ik heb nogal wat opgeschreven. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en als je vragen hebt of ergens op wilt reageren, slide vooral even in mijn DM! Ik kom graag met je in contact

Instagram: VetFit_Iris

Liefs, 
Iris

Terug naar blog

Reactie plaatsen